Search Results

Search Results

Solol Museum Project

Search Results

Solol Museum News Metropolis 29 October 2021

Solol Museum News New York Times 02 December 2021

Solol Museum Interview with George Miller 2022

Solol Museum A Contemporary Art Center

Parkview Office Building

A hyper-sustainable urban enclave that brings public space, landscape, and architecture into a harmonious whole, activating and completing its urban context.

Parkview is an office building located in Pankrác on a site that is part of an overall Master Plan designed by the firm. Inspired by the design of the previously completed RM&P buildings around the site, Parkview harmonizes with the existing context and its immediate neighbors while creating an urban enclave at the northwest corner of the Pankrác super-block. Parkview maximizes building efficiencies, providing premium office space at the heart of the new business district of Prague and setting new design and sustainability standards in the Czech Republic. The project has achieved LEED Platinum certification and has been recognized as the world’s second most sustainable building.

“In the past three years, we have completed three projects in Prague which are among the greenest buildings in the world. I believe that not just our tenants, but also the entire neighbourhood of the projects benefits from the energy-saving and environmentally-friendly solutions.”

- Eva Nykodymová, 
Skanska Sustainability Manager for Central and Eastern Europe

The nine-story tall Parkview project defines and completes a shared public space with the adjacent buildings. The building is surrounded by large green areas and a very transparent ground level, the majority of which is open to the public. Parkview’s U-shaped configuration with flexible office floor plates surrounds a multi-storied light filled central atrium opened to the north as an extension of the new open public plaza. The central atrium with its transparent façade and main entrance at the north is a grand urban gesture and distinguishing feature of the building.

The atrium is designed as a green, landscaped space with gardens and vertical circulation elements that merge the interior and the exterior of the building, to create an important urban public square. At ground level, the atrium stairs will promote tenant interaction, encourage the use of vertical circulation without elevators and activity between office spaces. The lobby and common areas are surrounded by retail spaces open to all directions.